Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Zupa krem z jarzyn



Zupa krem z jarzyn – 1 kg potrawy

· Włoszczyzna krojona w paski – 0,5 kg

· Oliwa – 1 łyżka

· Zielona pietruszka – 0,5 pęczka

· Przyprawy: sól, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liść laurowy

· Woda – 0,5 l


Sposób wykonania:


1. Zagotować wodę, wrzucić pokrojoną w paski włoszczyznę (jeśli jest to mrożonka – nie rozmrażać wcześniej), przyprawy i oliwę, całość zagotować

2. Gotować pod przykryciem powoli ok. 30 minut lub mrożonkę 10 min

3. Po ugotowaniu zupę zmiksować blenderem

4. Przed podaniem posypać natką pietruszki

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com