Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Zupa krem z soczewicy



Zupa krem z soczewicy – 1 kg potrawy

· soczewica zielona - 0,25 kg

· bulion warzywny – 0,8l

· majeranek, kminek mielony, sól


Sposób wykonania:


1. soczewicę ugotuj w wywarze do miękkości

2. w trakcie gotowania zupę przypraw majerankiem i kminkiem mielonym

3. ugotowaną soczewicę zmiksuj blenderem na gładką masę.

Krem z soczewicy podawaj na gorąco z grzankami lub prażonymi pestkami lub orzechami nerkowca

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com