Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Zupa krem ziemniaczano-chrzanowy



Zupa krem ziemniaczano-chrzanowy – 1 kg potrawy

· Bulion warzywny 0,5l

· ziemniaki – 0,5 kg

· oliwa - 1 łyżka

· czosnek - 2 ząbki

· chrzan tarty - 2 łyżki

· sól, majeranek


Sposób wykonania:


1. obrane ziemniaki pokrój w kostkę

2. go garnka wlej oliwę i dodaj posiekany czosnek, chwilę przesmaż

3. do zeszklonego czosnku dodaj ziemniaki i chwilę przesmaż je na oliwie

4. następnie ziemniaki zalej bulionem i gotuj do miękkości z dodatkiem majeranku

5. miękkie ziemniaki zmiksuj w wywarze na gładką konsystencję

6. do zupy dodaj chrzan i ją zagotuj

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com