Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Zupa ogórkowa



Zupa ogórkowa – 1 kg potrawy

· Wywar jarski/mięsny – 500g

· Ogórki kiszone – 300g

· Ziemniaki – 300g

· Koperek – ½ pęczka

1. Ziemniaki obierz i pokrój w drobną kostkę

2. Ziemniaki ugotuj w wywarze do miękkości ok. 15 min

3. Ogórki kiszone obierz i zmiksuj blenderem

4. Do ugotowanych ziemniaków dodaj zmiksowane ogórki i zagotuj zupę

5. Na koniec dodaj do zupy pokrojony drobno koperek

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com