Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Zupa pomidorowa



Zupa pomidorowa – 1 kg potrawy

· Wywar jarski/mięsny – 500g

· Pomidory pelati – 500g

· Koperek – ½ pęczka

· Jogurt grecki – po 1 łyżce do talerza

· sól

1. Pomidory pelati zmiksuj blenderem na gładką konsystencję

2. Do wywaru dodaj zmiksowane pomidory i zagotuj

3. Przypraw solą do smaku i posyp posiekanym koperkiem

4. W talerzu do zupy dodaj 1 łyżkę jogurtu greckiego i wymieszaj

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com