Maria Jagiełło - dietetyk
Gulasz z czerwonej fasoli

Przepis na 1 kg potrawy
fasola czerwona ugotowana/konserwowa - 400g
kukurydza konserwowa - 100g
pomidory pelati- 300g
cebula - 100g
cukinia mała - 100g
seler naciowy - 100g
oliwa - 2 łyżki
sól, cząber, chili
cebulę pokrój w półkrążki,
łodygi selera naciowego pokrój w 0,5 cm kawałki
cukinię pokrój w ćwierćplastry o grubości 0,5 cm
w rondelku rozgrzej oliwę i przesmaż na niej cebulę do zeszklenia
dodaj seler naciowy i chwilę przesmaż
następnie dodaj pokrojoną cukinię i pomidory i duś pod przykryciem 5 min
na koniec dodaj odsączoną fasolę i kukurydzę, przypraw solą, cząbrem i chili i dus pod przykryciem ok 2 min