Maria Jagiełło - dietetyk
Omlet z szynki, pomidorów i mozzarelli

Omlet z szynki, pomidorów i mozzarelli – 1 kg potrawy
· Jaja – 4szt
· Mozzarella – 120g
· Szynka – 130g
· Oliwa – 3 łyżki
· Bazylia, oregano, sól – do smaku
1. Pomidory koktajlowe przekrój na pół
2. Mozzarellę pokrój w drobną kostkę
3. Szynkę pokrój w paski
4. Jaja roztrzep dokładnie trzepaczką, dodaj pozostałe składniki, sól i przyprawy i delikatnie wymieszaj
5. Na patelni rozgrzewaj oliwę i wylej na nią ok. 1/3 lub ¼ masy
6. Smaż do zrumienienia i zestalenia góry, następnie łopatką przerzuć na drugą stronę i smaż do lekkiego zrumienienia
7. W ten sam sposób smaż kolejne omlety