Maria Jagiełło - dietetyk
Pieczarki faszerowane

Pieczarki faszerowane – 1 kg potrawy
· pieczarki - 1,5 kg
· cebula - 1 szt mała
· ser oscypek - 50g
· oliwa - 1 łyżka
· zielona pietruszka - 0,5 pęczka
Sposób wykonania:
1. pieczarki umyj, oderwij trzony od kapeluszy
2. trzony pokrój w drobną kostkę
3. cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie
4. do zeszklonej cebuli dodaj pokrojone trzony i smaż 2-3 minuty, zestaw z ognia
5. oscypek pokrój w drobną kostkę
6. zieloną pietruszkę posiekaj
7. do przestudzonych usmażonych trzonów dodaj oscypek i zieloną pietruszkę, wymieszaj
8. farszem napełniaj kapelusze pieczarek
9. faszerowane pieczarki piecz 15 minut w temp. 220 st.