Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Polędwiczki miodowo-musztardowe

Polędwiczki miodowo-musztardowe

  • Surowce na 1 kg potrawy:

  • polędwiczki drobiowe - 1 kg

  • oliwa - 2 łyżki

  • miód - 1 łyżka

  • musztarda - 2 łyżki

  • sól - 10g

  • kurkuma, imbir


Sposób przygotowania:

  1. w misce wymieszaj rózgą sól i przyprawy z oliwą, miodem i musztardą

  2. polędwiczki dokładnie wymieszaj w misce z marynatą i odstaw na 1 h

  3. piekarnik nagrzej do 220st C,

  4. polędwiczki ułóż jedną warstwą w naczyniu do pieczenia i wstaw do gorącego piekarnika na 20 min

  5. sos powsatły podczas pieczenia koniecznie wykorzystaj do polania mięsa na talerzu.