Maria Jagiełło - dietetyk
Wątróbka drobiowa duszona z jabłkami i cebulą

Przepis na 1 kg potrawy
wątróbka drobiowa 700g
jabłka obrane ósemki 300g
cebula 100g
oliwa 3 łyżki
majeranek 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
wątróbkę drobiową osusz ręcznikiem papierowym
cebulę pokrój w piórka
na dnie rondelka ułóż jabłka pokrojone w ósemki i wymieszane z majerankiem
na dużej patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej wątróbkę z każdej strony po 1 minucie - uwaga będzie "strzelał" tłuszcz!
podsmażoną wątróbkę osól i ułóż na jabłkach w rondelku
na patelni po smażonej wątróbce przesmaż do zeszklenia cebulę i przełóż ją do rondelka na wątróbkę
całość przykryj pokrywą, zagotuj i duś na małym ogniu ok 5 min