
Poznaj mnie

Maria Jagiełło
dietetyk, specjalista ds. żywienia (mgr inż.)
-
Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie, Bezpieczeństwo Żywności i Żywienia, studia podyplomowe - 2018
-
Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie, Poradnictwo Dietetyczne, studia podyplomowe – 2012
-
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Wydział Żywienia Człowieka – 1995
Do prowadzenia poradni dietetycznej wykorzystuję doświadczenie, wiedzę i umiejętności nabyte przez 25 lat pracy. Od większości dietetyków odróżnia mnie – oprócz posiadania gruntownej wiedzy żywieniowej i dietetycznej – dogłębna znajomość zasad technologii gastronomicznej.
Dzięki temu moje jadłospisy i porady żywieniowe są łatwe
w realizacji oraz nie są oderwane od kuchennej rzeczywistości.
Dietetyk do
zadań specjalnych
Miałam być technologiem żywności
i pracować w przemyśle. Jednak na szczęście (moje i Wasze) zostałam dietetykiem zakręconym na punkcie żywienia, dietoterapii
i dobrej kuchni.
Odchudzanie ze mną to przyjemność bycia na diecie bez uczucia głodu. To jedyna droga do sukcesu.
W moim gabinecie zrozumiesz, że diety w chorobach nie są skomplikowane. Logiczne podejście do wykluczeń żywieniowych w chorobie ułatwia przestrzeganie zaleceń.
Jak Ci mogę pomóc?
Odchudzę Cię bez uczucia głodu i efektu jojo. Poprawię Twoje samopoczucie dobierając optymalną dietę w chorobie.
Specjalizuję się w odchudzaniu dorosłych i dzieci oraz
w dietoterapii chorób. Ustalam diety zespolone przy kilku schorzeniach jednocześnie.
Diety indywidualne opracowuję dostosowując je nie tylko do potrzeb organizmu, ale również do rytmu dnia
i upodobań pacjenta wg zasady: spośród tego, co lubimy jemy to, co możemy.